ZEITGEIST

Päätoimittajan blogisivu

keskiviikkona, helmikuuta 14, 2007

JOHANNA KURKELA
14.2.2007

Suomen euroviisu valitaan ensi lauantaina. Jos minulta kysytään, 12 ehdokkaasta ehdottomasti paras on Johanna Kurkelan "Olet uneni kaunein", joka oli mukana kolmannessa alkukarsinnassa. Iltalehden viisihenkinen raati antoi tuolloin (5/2) tuoreeltaan kierroksen korkeimmat pisteet ja luonnehdinnat olivat seuraavia:

"Mahtava laulu, superhyvä sovitus, hekumallisen herkkä lauluääni."

"Hyvin kaunis ääni."

"Kappale on todella kaunis ja Johanna kaunis, kuin satuhahmo."

"Eteerisen kaunis chanson, jossa tarttuva kertosäe."

"Mielestäni paras laulu koko karsinnassa."

Iltalehden raati oli joka suhteessa oikeassa: Johanna Kurkelan esitys on täysosuma. Mutta se on vielä enemmän, se on nimittäin viime vuoden voittajan täydellinen vastakohta. Vaikka Lordi todisti, että suomalainen mieskin kykenee menestymään "kun se oppii pukeutumaan ja kun sen naamaa vähän ehostetaan" (Tapio Kirsi, YP:n Ajatusten Tonava 4/06), sama temppu ei onnistu heti perään toista kertaa.

Siksi Suomen kannattaisi valita nyt edustajakseen juuri "eteerisen kaunis chanson" ja sen esittäjäksi kaunis nainen, "kuin satuhahmo", jolla on "hekumallisen herkkä lauluääni". Vaikkei sillä(kään) voittoa itse kisoissa tulisi (toista kertaa peräkkäin), osoitettaisiin maailmalle, että on meillä komeiden ja hyvin pukeutuneiden miesten lisäksi myös kauniita naisia, jotka osaavat laulaa.

Jos ette usko, käykää itse etukäteen katsomassa ja kuuntelemassa YLEn nettisivuilla, osoite www.yle.fi/eurovision.